Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Θέμα: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα

 

Ο ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ. από το 2012 που ιδρύθηκε έως τώρα έχει αποστείλει δεκάδες επιστολές στα πολιτικά κόμματα με σκοπό να τα ενημερώσει για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.

Την Μεγάλη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. του ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ. με στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατόπιν πρόσκλησης των τελευταίων, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα. Παρόντες στην συνάντηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήταν η κα Μάρα Κουκουδάκη, υποψήφια βουλευτής στην Α’ Πειραιά, ο κ. Ιωάννης Ράπτης, Γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων και ο κ. Νικόλαος Μήλης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  

Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ. ενημέρωσαν λεπτομερώς τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για το βασικό πρόβλημα που ταλανίζει την ειδικότητά μας, δηλαδή την έλλειψη κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων καθώς και για όλα τα παρελκόμενα αυτού, ζητήματα (απουσία πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Μηχανικών, δικαστικές αποφάσεις, χρηματικές κυρώσεις εις βάρος της Διοίκησης κτλ). Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το κόμμα τους να αναλάβει πρωτοβουλίες στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας οι οποίες να συμβάλουν στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ειδικότητά μας και ο κλάδος των Πτυχιούχων Μηχανικών γενικότερα και στην προώθηση προτεινόμενων λύσεων.  

Η συνάντηση έληξε με την δέσμευση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ότι αφού μελετήσουν τις προτάσεις του ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ. θα γίνει εκ νέου συνάντηση προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν.

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από άλλα πολιτικά κόμματα, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου